torsdag 28. mai 2015

Brandon Stanton, en gatefotograf




Brandon Stanton kommer fra Amerika og bor i New York ettersom han flyttet dit etter han var ferdig å studere. Han mistet jobben sin i 2010 og startet opp en nettside på tumblr og en facebookside, begge kalt "Humans of New York". Han startet opp bare med å ta portrettbilder av folk på gaten. Han spurte dem om han kunne legge det ut på nettsiden hans, og det fikk han som oftest lov til. Etterhvert som han begynte å snakke med menneskene han tok bilder av, begynte samtalene å gå innom temaer som han etterhvert tok med seg som quoter under bildene han la ut på begge nettsidene. Nettsidene begynte å eksplodere i løpet av årene, og i 2012 kom Brandon på forsiden av Vogue pga. arbeidet sitt.

Nettsidene hans som var fylt av fargefulle, flerkulturelle og forskjellige gatemennesker i New York, begynte å få svimlende høye tall. I dag i 2015 er det hele 13 millioner mennesker som har likt facebooksiden hans. Han tar portrettbilder som sagt, men han tar bilder som viser personen og det er ikke oppstilt. Det er " i øyeblikket"-bilder og han bruker skarpe kontraster for en slags vri på at i New York finnes det mennesker med skarpe kontraster. Her er noen eksemplarer:
"All my ex-wives were pains in the ass. And I love every one of them", bilde tatt av: Brandon Stanton, bildeserie: HONY "Humas of New York".

"When I came out of the closet, everything came out of the closet.", bilde tatt av: Brandon Stanton, bildeserie: HONY "Humans of New York"






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar